tiistai 27. tammikuuta 2009

Uusi, isompi ja upeampi - Tokyokan!

Olin tänään menossa pistäytymään Tokyokaniin, japanilaiseen ruokaan erikoistuneeseen ihanaan pieneen putiikkiin, mutta hämmästyksekseni liikkeen ikkunat Annankadulla olivat pimeinä. Ovessa oli lappu, jossa luki, että liike oli muuttanut uusiin toimitiloihin seuraavaan kadunkulmaukseen, osoitteeseen Annankatu 24.

Ja mikä siellä olikaan vastassa?! Pikkuruinen Tokyokan oli muuttunut tilavaksi, valoisaksi ja selkeäksi japanilaisen ruoan minimarketiksi - hyvällä tavalla. Hyllyt olivat suuret ja täynnä uusia myyntiartikkeleita, riisiä oli ties mitä sorttia, soijakastikkeessa ei todellakaan tarvinut tyytyä parin merkin valikoimaan, japanilaisia karkkeja oli kokonainen seinällinen. Etenkin japanilainen keramiikka, aikakauslehdet ja japanilaiset kokkiveitset olivat upeasti esillä, ja niitä ainakin silmin nähden tuntui olevan paljon enemmän kuin ennen. Olisi tehnyt mieli ostaa koko kauppa tyhjäksi, mutta pitäydyin kuitenkin suunnitelmassani ja vein kassalle vain kareeraisuun tarvittavat ainekset. Vaikka tilat olivat muuttuneet, henkilökunta oli onneksi säilynyt yhtä välittömänä, lämpimänä ja ystävällisenä, eivätkä isommat tilat olleet hävittänyt kotoisuutta, mikä liikkeestä huokuu.

1 kommentti:

Tiina Tee. kirjoitti...

Oi, kareeta! Mäkin haluan. Pitää siis munkin käydä vierailulla tokyokanissa! Enpäs ookkaan vielä koskaan käynyt... matkalaukkuun ei mahtunut yhtään kareekuutioita, vaikka niin olin suunnitellut.