sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Yllättäviä postipaketteja Suomesta Japaniin

Noin viikko sitten sain ihanan yllätyspaketin postissa ystäviltäni Suomesta. He olivat lähettäneet minulle läksijäislahjan - kauniit lakanat piristämään tätä väritöntä, vaikkakin ihan mukavaa kämpän sisustusta, sekä kolme levyä iiiihania lempisuklaitani Fazerilta. Paketissa ollut kortti pääsi koristamaan vaatekaappini ovia yhdessä Leenan ja Jasonin lähettämän pääsiäiskortin kanssa.

Japanin postilaitos toimittaa postipaketit ovelle saakka, mikä on varsin mukavaa. Luonnollisestikin olen kuitenkin aina koulussa silloin, kun lähetit yrittävät käydä tuomassa pakettia ovelleni. Niinpä tänä perjantaina postilaatikossani odotti japaninkielinen lappunen, josta kävi ilmi, että minulle oli yritetty toimittaa pakettia ollessani poissa kotoa. Lapusta oli vaikea saada irti, mistä postista paketti pitäisi hakea, mutta koska olin aikaisemmin joutunut hakemaan yhden postilähetyksen noin kolmen kilometrin päässä sijaitsevasta Zaman lähetyskeskuksesta, arvelin, että myös tämä paketti pitäisi hakea sieltä. Oli kuitenkin jo myöhäinen ilta, posti oli menossa ihan pian kiinni, ja sadepilvetkin uhkasivat kastella minut, joten päädyin jättämään paketin haun seuraavaan päivään. Lappusessa tuntui olevan niin paljon eri informaatiota, puhelinnumeroita ja jotain rastitettavia kohtia, että päädyin googlettelemaan hieman apua sen sisällön selvittämiseksi. Sattumalta löysinkin ihan mainiot ohjeet eräästä englanninkielisestä blogista. Blogista kävi ilmi, että lähetyksen voi tilata uudelleen toimitettvaksi haluttuun aikaan ihan ilmaiseksi Japanin postin nettisivuilta. Täytin postilaatikossani olleesta lapusta lähetyksen numerot, osoitteeni ja muut tarvittavat tiedot japaninkieliseen, pienillä englanninkielisillä avuilla varustettuun lomakkeeseen, ja painoin lähetä nappia. Seuraavana lauantai-aamun, toiveeni mukaisesti, postin lähetti soitti ovipuhelinta ja toi paketin aivan kotiovelleni saakka. Mikä mahtava palvelu! Ja he toimittavat lähetykset perille ilman kuluja vaikka sunnuntai-iltana?!


Paketista paljastui paitsi odotetut Aarikan mobilet, jotka olin tarkoittanut tuliaisikis entisille isäntäperheillni, myös kunnon selviytymispaketti ulkosuomalaiselle. Hapankorppuja, Elovenan pikapuuroja, suklaapatukoita sekä suuria suosikkejani, Torpparin leipiä. Kyllä äiti tietää, mitä lapsi tarvitsee. ;)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olis ihana saada sun osote ja pistää joskus (vaitari?)pakettia tulemaan! Kun multa meni kokonaan toi sun lähtös ohi, sillä eniten mun tuli kulutettua sun ruokablogia ^_^;

pistä mailia?
laura piste loukola @gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Noin on,

itselleni oli tulossa kyasshukaado, mutten ollu kotosalla.

No, nettisivuille vaan ja postisetä tuomaan se 19-21 välillä viel samana päivänä.

Sujui kuin rasvattu.
Itella on selvä epäpalvelulaitos JP:hen verrattuna.

Riisa kirjoitti...

Joo, Suomen Postia ei voi kyllä verratakkaan tähän systeemiin. Eihän ne edes yritä tuoda niitä ovelle, vaan alun alkujaankin ne pitää hake jostain postikonttorista, jota sitäkään ei saa itse päättää. :P