perjantai 1. tammikuuta 2010

Reilireissu 11: Viihteellä Fukuokassa

Kurashikista Morien luota jatkoin reilireissuani junalla kohti etelää. Suuntanani oli Japanin eteläisimmän saaren Kyuushun pääkaupunki, Fukuoka.

Pimeä, mutta värikkäästi valaistu Fukuoka elokuisena iltana

Fukuoka on mukavan kokoinen, noin 1,5 miljoonan ihmisen asuttama merenrantakaupunki, jossa vietin kesälomareissullani kolme yötä. Ensimmäisenä iltana kirjoittauduttuani sisään pieneen hostelliin Hakatassa, Fukuokan keskustassa, läksin tutustumaan Fukuokan "pimeään puoleen", eli ilta- ja yöelämään.

Canal Cityn ostoskeskus

Iltani Fukuokassa kuluivat paljolti Canal Cityn ostoskeskuksessa, jossa riittää tekemistä paitsi shoppailun, myös pelihallien ja leffateatterin muodossa. Koska en ollut pitkään aikaan käynyt leffassa, päätin katsastaa tuoreen Hachiko-leffan, sekä Harry Potterin. Kesällä tuntui, että japaninkieliset leffat eivät vielä ihan uppoa, vaikka myöhemmin onkin tullut katsottua yksi jos toinenkin leffa kokonaan japaniksi.

En ollut uskoa silmiäni Canal Cityn pelihallissa - The typing of the Dead. Mitä muistoja!!

Canal City on arkkitehtuurisesti hauska ostoskeskus, sillä se on jaettu eri osioihin, joita erottaa toisistaan kanaalin näköiset pitkät vesialtaat. Suihkulähteitä ja vesitaideteoksia on ympäri ostoskeskuksen alinta kerrosta, ja mm. erilaisissa muodoissa altaaseen putoavat vesipisarat olivat hauskaa katseltavaa. Vaikkei shoppailu kiinnostaisikaan, Canal City on mielenkiintoinen käyntikohde ihan muutenkin, etenkin iltavalaistuksessaan.


Ostoskeskuksessa on paljon mielenkiintoisia liikkeitä, ravintoloita ja kahviloita, mm. Muumikahvila, jossa oli pakko käydä kun se oli hattivatti-ikkunoineen ja osittain suomen kielisellä menulla varustettuna jotenkin niin huvittava paikka.


Löytyypä Canal Citystä erikseen mm. raamen-ravintolakeskuskin. Fukuokan kuuluisa ruokalaji kun on varsin tuhdissa, sameassa liemessä tarjoiltavat raamen-noodelit.

Raamenia yatai-kojuista

Itse kävin testaamassa Kyushun raamenit Fukuokan yatai-kojuilla, jotka ovat yksi kaupungin mielenkiintoisista iltanähtävyyksistä. Iltakuuden jälkeen pienet ravintolakojut ilmaantuvat erityisesti Nagahaman kadunpätkälle tarjoilemaan herkkujaan niin turisteille kuin paikallisillekin. Kojuja löytyy myös muualta Tenjinin ja Nakasun kaupunginosien ympäristöistä. Yatai-kojut ovat jonkun makuun ehkä aika koruton ruokailupaikka, mutta toisaalta tarjoavat omalaatuisen ja hyvin paikallisen murkinointikokemuksen. Illan pimetessä ja kojujen lyhtyjen syttyessä tunnelma on taattu. Tarjolla on paitsi raameneita, myös muita perinteisiä pystisruokia, kuten gyozaa, yakitoria ja tempuraa.


Suurimman osan Fukuokassa viettämästäni ajasta vietin varsin rennosti ilman aikatauluja tai etukäteen mietittyjä suunnitelmia. Menin oikeastaan sinne, minne jalat veivät. Kävelin paljon ihastellen kaupunkimaisemia ja nautin siitä, että kerrankin ei ollut mihinkään kiire.

Ei kommentteja: