lauantai 27. lokakuuta 2012

Vuosi Japanissa huikeassa kirjamessualessa, 10 e!

Kustantajani kertoi Vuosi Japanissa -kirjani facebooksivulla kirjan olevan huimassa messualennuksessa.  Finn Lecturan osastolta 6e99 saa siis tämän viikonlopun kirjamessuilta 10 eurolla 240 sivua täyttä tietoa Japanissa asumisesta, arjesta, tapakulttuurista, matkustamisesta, ruoasta, parhaista turistikohteista (minun mielestäni)... Sehän meinaa vain reipas 4 senttiä sivu! :D


Halusin vain muistuttaa aiheesta myös täällä blogin puolella, sillä tarjous on kyllä paras, mitä kirjani on viimeisen vuoden aikana nähnyt – tekisi melkein itsekin lähteä kirjamessuille ja haalia pieni saalis mukaan siltä varalta, että kirjaa minulta aina välillä kysellään, mutta valitettavasti ainakaan tänään se ei onnistu. ;D

Ne jotka eivät pääse kirjamessuille pyörähtämään voivat käyttää alennuskoodia JAP15 saadakseen kustantajahinnasta -15% alennuksen kustantajan kirjasi.fi -nettikaupassa. Ei se nyt silloin ihan kympillä lähde, mutta hyvään hintaan sieltäkin. :)

Hauskaa kirjamessuviikonloppua!


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ajattelin Japaniin vaihtoon menemistä tulevaisuudessa, saanko vähä kysellä? Toivon näin :D Suosittelisitko vaihtoon lähtemistä vaikka oon vähä ujommanpuoleinen? Siellä pitää kuitenki puhuu omasta puolestaan aika paljo.
Keräsitkö ite rahat siihe vaihtoonlähtemiseen? Mun pitäs parissa vuodessa kerätä mahollisimman lähelle sitä kaheksan tonnii, tai sitte saapi vaa lyhyt lomamatka riittää.... Johon joudun tyytymään kun en oikein tiiä mistä ansaitsisin rahaa D::
Ja siis onko ne nykyaikaset japanilaiset kodit vielä miten perinteisiä? Istutaanko siellä pöydän ääressä lattialla, nukutaanko futoneilla.
Onko miten yleistä et vaihtari saa oman huoneen?
Miten hyvä japaninkielentaitosi oli kun lähdit vaihtoon?
Miten sait kaikki hiraganat jne. päntättyä?
Tulivatko luokkalaisesi sinulle juttelemaan, vai pitikö sinun tehdä aloite ystävyyssuhteissa siellä?
Jaaaa kysyttävää riittää vaikka kuinka, mut viel sellane et senkö takia jotkut noissa blogin kuvissa pitää hengityssuojaimia et japanis ilma on niin saastunutta? :o

Arvostaisin tosi paljon vastauksia :3

Anonyymi kirjoitti...

Sanotaanko me olemme suomalaisia watashitachi wa finrandojin desu? ettei finrandojiin tule monikkoliitettä? joo olen ihan aloittelija :DD

Riisa kirjoitti...

Moikka!

Tiiätkö, melkein kaikkiin näihin kysymyksiin ja varmasti moniin muihin mitä mielessäsi liikkuu löytyy juurikin tuosta Vuosi Japanissa -kirjastani todella kattavat vastaukset. Olen kirjoittanut kirjan nimenomaan vaihtoonlähtijän kysymykset ja ongelmat mielessäni. Joten jos vaihtoonlähtö kiinnostaa, niin saat kirjastani paljon tietoa. Sitä löytyy kirjakauppojen lisäksi aika hyvin myös kirjastoista.

Mutta muutamia lyhyitä vastauksia kysymyksiisi:

- Itse suosittelen vaihtoa kenelle tahansa. Vaikka olisi ujokin (en itsekään koe olevani mikään suupaltti). Japanilaiset ovat usein hieman pidättäytyväisiä ja heitä jännittää englannin puhuminen, joten siksi vaihtarin voi olla usein itse hyvä ottaa kontaktia esim. luokkatovereihin, mutta kyllä minulle vaikka ketkä koulussa tulivat juttelemaan ruokalassa, tunneilla jne. Ulkomaalaiset kiinnostavat monia, ja erityisesti jos puhut japania edes hiukan, saat kyllä helposti ystäviä.

- Itse säästin vaihtoani varten aika pitkään kesätyörahoja ja ihan hiukan kävin koulun ohessa viikonloppuisin töissä. Lisäksi otin vaihtoa varten muutaman tonnin opintolainaa. Näiden lisäksi sain japanilaisen vaihtostipendin ja oma suomalainen kouluni (Metropolia) jakoi kaikille vaihto-opiskelijoille matka-avustusstipendin, jonka suuruus riippui siitä, miten kauas oli lähdössä. Mutta tarvittavan rahan määrä riippuu paljon siitä miten tulet asumaan: jos olet esimerkiksi lukiolainen, asut luultavasti istäntäperheessä, jolloin kulut ovat huomattavasti pienemmät kuin yksiössä asuessa kun on vastattava kaikesta itse. Isäntäperheitä voi tiedustella vaihtokoulun kautta tai sitten vaihtojärjestöistä. Vaihtojärjestöt yleensä pyytävät vaihtoonlähtijältä tietyn rahasumman vaihtovuodesta ja se kattaa sitten kaiken peruselämisen - lisärahaa tarvii tietenkin omiin ostoksiin, reissailuun ja pienempiin menoihin, mutta ei esim. yleensä päivittäiseen ruokaan.

- Vaihtarin kuuluisi aina saada oma huone, jos hän asuu isäntäperheessä. Ainakin lähes kaikki vaihtojärjestöt taitavat edellyttää tätä isäntäperheiltä.

- Olin itse opiskellut noin pari vuotta japaninkieltä ennen vaihtoon lähtöä. Ymmärsin jonkin verran, mutta puheen tuottaminen oli alussa haastavaa. Noin neljässä kuukaudessa puhuminen alkoi olla helppoa ja pärjäsin itsekseni aika hyvin. Siksi suosittelenkin, että jos on mahdollista, kannattaa lähteä koko lukuvuodeksi: silloin ehtii oppia kielen varsin hyvin.

- Japanilaisia koteja on moneen lähtöön, ihan kuin suomessakin: perinteisiä, moderneja ja kaikkea siltä väliltä. Uudemmissa kodeissa nukutaan usein ihan normi-sängyssä, mutta on myös niitä perheitä, jotka tykkäävät enemmän futoneista. Monissa kodeissa on niin matalia kuin korkeampiakin pöytiä, eli välillä istutaan lattialla ja välillä tuoleilla. Riippuu siis paljon perheestä ja talosta.

- Japanissa ilma ei ole mitenkään hirveän saastunutta, enkä itse ainakaan huomannut mitään erikoista, vaikka olen maalta kotoisin, eli tottunut hyvin puhtaaseen ilmaan. Japanilaiset pitävät hengityssuojaimia, jos he ovat allergisia esim. siitepölylle tai jos heillä on flunssa: he eivät halua tartuttaa muita flunssaansa ja näin tiheästi asutussa maassa se on ihan hyvä juttu. :)

Ja toiselle anonyymille kommentoijalle:
- "Watashitachi wa finrandojin desu" on ihan oikein. Monikkomuotoja ei japaninkielessä varsinaisesti ole, joskin jotkut sanat voivat tarkoittaa vaikkapa isoa ryhmää tms.

Toivottavasti vastauksista on apua pohditoihinne! :)

Anonyymi kirjoitti...

kyllä oli apua, kiitos paljon! ^^ joo pitää tuo kirja etsiä vaikka kirjastosta!