ハンバーグステーキとクリームソース - Hampurilaispihvi kermakastikkeella
Hampurilaispihvista nyt ei varmaan paljon tarvitse sanoa. Se on jauhelihapihvi, jollaisen voisin ostaa ihan yhtä hyvin Suomestakin tai pyoräyttää pannulla kotona. Tällä kerralla päälle oli annosteltu täyteläistä "kriimu soosua", eli kermakastiketta, mutta luodakseen variaatiota muuten varsin simppeliin lounaaseen, keittolan tädit kuorruttavat pihvin välillä tomaatti-sienikastikkeella tai demi-glace-kastikkeella.
Lisukkeena oleva salaatti vaihtelee hieman, mutta on pääosin juuri tuota, mitä kuvassa näkyy eli salaattia, raastetta ja hyvällä tuurilla joskus yhden sijaan kaksi tomaattilohkoa. Kaikkiin lounassetteihin (eli naihin, jotka sisaltavat salaatin, riisikipon ja jonkin "paaruoan") kuuluu aina myos misokeitto, josta olen oppinut pitamaan litkittyani sita puolisen vuotta useamman kerran viikossa. Hoyryavan kuuma misokeitto on erittain ihanaa etenkin kylmempina paivina.
Kuten tarkimmat ovat ehkä huomanneet, tarjottimellani on aina kaksi juomakippoa. Kesällä ne sisälsivat vettä, mutta nyt kun ei ole enää ihan niin helteistä, olen alkanut täyttää toisen kipon vihreällä teellä. Shokudoun juoma-automaatissa on mainiota se, että siitä saa tosiaan ilmaiseksi vettä ja teetä muulloinkin kuin ruoan kanssa. Pitääkin muistaa alkaa ottaa Starbucks-tombolani (take out-termosmuki) koululle mukaan, jotta voin täyttää sen teellä illan luoentoja ajatellen. Saisi olla tallaiset teetarjoilut Suomenkin koulussa!
2 kommenttia:
Mitä ovat nuo vaaleat pallukat misokeitossasi?
Itse asiassa, minulla ei ole oikein mitään hajua mitä ne ovat. Jonkinlaista tofun tai litistetyn riisin (mochin) tapaista ainesosaa veikkaisin, sillä ainakaan miltään elävältä ne eivät minusta maistu. Rakenne on semmoista pehmoista höttöä, vähän niinkuin jotain taikinapalloja. Ihan hyviä, mitä lienevätkin. :D
Lähetä kommentti